Enkele activiteiten in de omgeving

In de omgeving is veel te doen. Op deze pagina vind je een aantal activiteiten met een link naar de website voor meer informatie. Je hebt wel een auto nodig om er te komen.  

Golfen

Golfen op een van de mooiste banen in Frankrijk, in Montelimar (ca. 1 uur rijden). Maar er is ook een 9-holes baan in de directe omgeving van het park (ca. 15 min. rijden) in Grospierres

Grotten

In de omgeving van de Ardèche zijn vele grotten te bezichtigen. Een van mijn favoriete grotten zijn de "Grotte de la Madeleine" met prachtige stalagmieten, stalactieten en kleuren.

Meer bekend is het onlangs geopende "Caverne du Pont d'Arc". De grot is een bijzondere replica van de originele grot “La Grotte Chauvet-Pont- D’Arc ” waar je de bijzondere collectie schilderijen en gravures kan bewonderen. Paardrijden

In de omgeving van het park is gelegenheid om prachtige natuurritten te paard te maken onder begeleiding van een ervaren ruiter. 

Boomklimmen

Op 15 min. rijden vind je het Indy Parc. Hier kan je een heel parcour afleggen in de boomtoppen.

Mountainbiken (VTT)

De Ardèche is een erg mooi gebied die zich heel goed leent om te mountainbiken. Rondom Vallon-Pont-d'Arc zijn 10 MTB-routes uitgezet. Bij het VVV kantoor in Vallon is een routekaart te verkrijgen. MTB heet in Frankrijk VTT. Je kunt ook fietsen huren in de omgeving. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.escapade-loisirs.com/vtt.htm

Kanoën/paintballen

Bij Centre Loisirs Ardeche kunt u terecht voor veel activiteiten zoals kanoën op de rivier de Ardèche, boomklimmen, paintballen of spelen in een grote speeltuin. Kanotochten kunt u in het hoogseizoen ook gemakkelijk bij de receptie van het park boeken.  

Karten/quad rijden

In de omgeving kom je al snel twee kartbanen tegen waar je gezellig los kunt gaan op de baan. Je kunt er ook paintballen of rijden op een quad. De baan bij Grospierres ligt het meest dichtbij.

Wijncaves

Je kan de Ardèche niet verlaten zonder een van de vele wijnboerderijen bezocht te hebben. Overal waar je rijdt kom je ze tegen en kan je heerlijke wijn uit de streek proeven en kopen.