Omgeving

Villa des Montagnes staat op een villapark onder Nederlands beheer in hartje Ardèche. De villa's staan in Vallon-Pont-d'Arc in de wijk 'les Mazes', aan de rivier de Ardèche. De rivier is via een houten trap van ca. 50 treden te bereiken. Het centrum van het karakteristieke Vallon-Pont-d'Arc ligt op ca. 3 km afstand. Ruoms, een tweede historische plaats in de buurt ligt op ca. 7 km van het park.

 

Op loopafstand van het park vind je de bakker, een groentehal en de Lidl supermarkt. In Ruoms en Vallon-Pont-d'Arc zijn grotere supermarkten en talloze winkels, bars, restaurants en terrasjes.

 

In de omgeving van Vallon-Pont-d'Arc kun je o.a. kanoën, vissen, karten, golfen, boomklimmen, fietsen huren, paardrijden, wandelen en veel historische plaatsen en locale markten bezoeken. Bovendien is er een lama-farm, het lavendelmuseum, diverse grotten en het Haribo-museum. Vooral de twee plaatsen La Baume (ca. 10 km) en Balazuc (ca. 12 km) mag je echt niet missen. In Aubenas zijn wat kledingwinkels en Mac Donalds te vinden. Montelimar is de grootste stad in de omgeving. Daar vind je het nougat-museum.