Domaine Les Rives de l'Ardèche


Ligging/omgeving:

Het vakantiepark Domaine Les Rives de l’Ardèche is gelegen aan de rivier de Ardèche welke met een trap te bereiken is. Het park ligt aan de rand van Vallon-Pont-d’Arc, een dorpje met gezellige winkeltjes en terrasjes waar u de typisch Franse cultuur proeft.

 

De Gorges de l'Ardèche loopt van de plaats Vallon-Pont-d'Arc tot aan Saint-Martin-d'Ardèche. de l'Ardèche is een kloof langs de rivier de Ardèche in de oude provincie Vivarais in het zuiden van de Ardèche in Frankrijk. Het kloofdal heeft enorme rotsformaties van kalksteen, uitgesleten door de rivier de Ardèche.  Voor natuurliefhebbers is het Domaine daarom dan ook een perfecte uitvalsbasis. De grote diversiteit aan bloemen, planten en dieren maakt het een schitterende locatie voor een heerlijke vakantie in de natuur. Zowel het park als de prachtige omgeving laten u een fantastische vakantie beleven.

 

Receptie:

Het beheer ter plaatse is Nederlandstalig. Bij aankomst op het park ontvangt u de sleutel van uw villa en alle benodigde informatie bij de receptie. 

Op de aankomstdag kunt u tussen 16.00 en 19.00 uur in de villa. Op de dag van vertrek dient u voor 10.00 uur de villa te verlaten. In het hoogseizoen is de wisseldag op zaterdag of zondag. 

 

Bij de receptie kunt u verse broodjes bestellen. U kunt er ook terecht voor een drankje of een snack. In het hoogseizoen komt er regelmatig een foodtruck waar u een lekkere maaltijd kunt afhalen. De warme bakker en de lokale supermarkt liggen praktisch om de hoek van het park.

 

U kunt bij de receptie allerlei activiteiten boeken zoals fietsenhuur of een kanotocht van 8km tot 34km. U wordt opgehaald door het kanoverhuurbedrijf. Het is ook mogelijk om met jonge kinderen een tochtje te maken op de Ardèche zonder dat u kilometers afdaalt. Informeer hiervoor bij de receptie. 

 

Park faciliteiten:

Het 4-sterren villapark is ruim opgezet, heel rustig gelegen en beschikt over diverse faciliteiten. Naast het feit dat u in de meeste gevallen gebruik kunt maken van een privé zwembad is er een groot gemeenschappelijk zwembad op het park aanwezig. Het zwembad is 300 m² groot en beschikt over een apart kinderbad, luxe ligbedden en parasols. Het zwembad is geopend van 1 mei tot 1 oktober. Daarnaast zijn er tennisbanen, voetbal- en basketbalveld, een tafeltennistafel, jeu-de-boules banen, kinderspeeltoestellen en een buiten fitness.

 

De omgeving is bergachtig en zeer zonnig met een gemiddelde zomertemperatuur van ca. 32-34 graden. Ook in april, mei, september en oktober is het er goed toeven met temperaturen tussen de 20-28 graden en volop zon.