Het vakantiepark Domaine Les Rives de l'Ardèche


Ligging:

Het vakantiepark Domaine Les Rives de l’Ardèche is gelegen aan de rivier de Ardèche welke door een trap vanaf het park te bereiken is. Het park ligt tussen de dorpjes Vallon-Pont-d’Arc (slechts 3 minuten rijden) en Ruoms. Als u door de authentieke straatjes van Vallon slentert en op een van de vele terrasjes plaatsneemt bevindt u zich midden in de typisch Franse cultuur. Voor natuurliefhebbers is Domaine Les Rives de l'Ardeche een perfecte uitvalsbasis. De grote diversiteit aan bloemen, planten en dieren maakt het een schitterende locatie voor een heerlijke vakantie in de natuur. Zowel het park als de prachtige omgeving laten u een fantastische vakantie beleven.

 

Faciliteiten:

Het 4-sterren villapark is ruim opgezet, heel rustig gelegen en beschikt over diverse faciliteiten. Naast het feit dat u in de meeste gevallen gebruik kunt maken van een privé zwembad is er een groot gemeenschappelijk zwembad op het park aanwezig. Dit zwembad is 300 m² groot, heeft een apart kinderbad (50 m²), luxe ligstoelen en parasols. Het zwembad is geopend van 1 mei t/m 27 september. Daarnaast zijn er twee tennisbanen, voetbal- en basketbalveld, tafeltennistafel, jeu-de-boules banen en enkele kinderspeeltoestellen.

 

Het beheer ter plaatse is Nederlandstalig. Voor een ontbijt met heerlijke verse broodjes, frisdrank, een wijntje, bier of snacks kunt u in het hoogseizoen terecht bij de receptie. Voor de kleine boodschappen kunt u terecht bij de warme bakker en de lokale supermarkt welke om de hoek van het park te vinden zijn.

 

Ook kunt u bij de receptie een kanotocht boeken en wordt u gehaald en gebracht met een busje van het kanoverhuurbedrijf. Tochten zijn er van 8 tot 34 km. Ook is het mogelijk om met jonge kinderen een tochtje te maken op de Ardèche zonder dat u kilometers afdaalt. Informeer hiervoor bij de receptie.

 

De omgeving is bergachtig en zeer zonnig met een gemiddelde zomertemperatuur van ca. 32-34 graden.

Ook in april, mei, september en oktober is het er goed toeven met temperaturen tussen de 20-28 graden en volop zon. 

Receptie

Bij aankomst op het park ontvangt u de sleutel van uw villa en alle benodigde informatie bij de receptie. 

Op de aankomstdag kunt u tussen 16.00 en 19.00 uur in de villa. Op de dag van vertrek dient u voor 10.00 uur de villa te verlaten.

In het hoogseizoen is de wisseldag op zaterdag.

Zwembad

Naast een privé zwembad bij de villa bevindt zich een groot gemeenschappelijk zwembad (300 m²) met kinderbad (50 m²) en luxe ligstoelen en parasols bij de receptie (gratis). Ook is het terrasmeubilair recent vernieuwd waardoor er een gezellig terras rondom de receptie is ontstaan.

Overige faciliteiten

Gratis tennisbanen, jeu-de-boules banen, tafeltennistafels, kinderspeeltoestellen, een multi-sportterrein waar men kan voetballen, basketballen of volleyballen. In het hoogseizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd, o.a. kanohuur, yogales en een welkomstborrel voor nieuwe gasten. Er komt een pizza- en kippenkraam en er zijn snacks te verkrijgen bij de receptie.