· 

Vallon Pont d'Arc

De plaats Vallon Pont d'Arc is één van de meest toeristische plaatsen in de Ardeche. Zoals de naam al doet vermoeden, is de alom bekende natuurbrug (Pont d'Arc) gelegen nabij deze plaats en is een bezienswaardigheid die zeer veel gefotografeerd wordt. Het vormt in feite de toegang tot het ruige en spectaculaire natuurgebied van de Gorges de l'Ardeche. Vlakbij deze natuurbrug vindt u daarnaast ook de beroemde Grotte Chauvet. 

Vallon Pont d'Arc vormt in de zomermaanden het vertrekpunt voor kanotochten over de rivier de Ardeche. Ook tochten per mountainbike of racefiets door dit gebied worden vaak ondernomen met als vertrekpunt Vallon Pont d'Arc. Het is daarom een goed idee om in deze plaats inkopen te doen om bijvoorbeeld heerlijk te kunnen gaan picknicken aan de oevers van de Ardeche. In de plaats zelf is ook volop te doen en te zien. Zo vindt u er in het hoogseizoen in de ochtend en avond leuke markten waar allerlei spullen en attributen verkocht worden. Vele toeristen bezoeken deze markten en zorgen voor een levendige sfeer in het dorp. Op het centrale plein zijn bovendien enkele leuke cafés met terrassen gelegen. Hier kunt u heerlijk genieten van een kopje koffie of een alcoholisch drankje in de de Zuidfranse zon. 's Avonds is er in de zomermaanden ook volop vertier met live muziek in de straatjes en op de pleinen. 

De plaats telt ongeveer 2000 inwoners en biedt een leuk winkelaanbod in haar pittoreske straatjes. Het beste kunt u uw auto parkeren buiten op het dorp op één van de parkeerterreinen. Vervolgens gaat u te voet het dorp en haar levendige winkelstraatjes verkennen. U vindt u er veel streekproducten en ook op het gebied van kleding en lederwaren hebben de winkels in Vallon Pont d'Arc veel te bieden aan de toeristen. 

Door Dries de Bont - www.123frankrijk.nl

https://www.123frankrijk.nl/toerisme/steden-en-dorpen/ardeche/vallon-pont-darc