· 

De Gorges de L'Ardeche

De Gorges de l'Ardeche

 

De Gorges de l'Ardeche, de kloof van de Ardeche, is een prachtig natuurverschijnsel over een lengte van ongeveer 30 kilometer. Het is gelegen tussen de plaatsen Vallon Pont d'Arc en Saint-Martin d'Ardeche. De kloof is in de loop van de tijd ontstaan doordat de rivier de Ardeche het kalksteengebergte steeds meer uitsleet, waardoor imposante rotsformaties ontstaan zijn aan de oevers van deze rivier. Dit staat nu bekend als 'de kloof van de Ardeche'. 

 

Tegenwoordig ligt de Gorges de l'Ardeche in een aangemerkt natuurreservaat en hebben vele toeristen hun weg gevonden naar dit mooie natuurverschijnsel. Iedere zomer komen veel toeristen naar de Ardeche om o.a. te genieten van de prachtige natuur in deze streek. 

 

U kunt de kloof per auto, fiets of te voet gaan bekijken en genieten van prachtige uitzichten over de diepe dalen. In het dal ziet u de rivier de Ardeche door het landschap kronkelen en zijn weg zoeken naar de Rhone vallei, waar de rivier uiteindelijk uitmondt. Besluit u om de route van de Gorges de l'Ardeche met de auto te gaan rijden, dan neemt u de D290 en volgt u de route op de borden. Tijdens uw rit passeert u een aantal prachtige, oude dorpjes, zoals Balazuc en Labeaume. Het is absoluut de moeite waard om hier even uit te stappen en het dorp in te lopen. U vindt hier nog het echte karakter van een oude dorpskern, een typisch Frans dorpsplein en een levendig terras, nabij de rivier de Ardeche. 

 

Vergeet u tijdens uw bezoek aan de kloof van de Ardeche ook niet om een bezoek te brengen aan één van de vele grotten. De meest bekend is wellicht de Grotte de la Madeleine. Houd u er wel rekening mee dat in de zomerperiode de wegen in de Ardeche aanzienlijk drukker zijn dan normaal. Daarom kunt u bijvoorbeeld beter vroeg in de ochtend of later in de middag een tocht maken door de kloof van de Ardeche. 

 

Deze blog post is geschreven door Dries de Bont van www.123Frankrijk.nl